Virton zet als eerste Belgische profclub al haar spelers op 'technisch werkloos'

Virton zet als eerste Belgische profclub al haar spelers op 'technisch werkloos'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 13:10za 21-03-2020 om 13:10

Stilaan beginnen de economische gevolgen van de coronacrisis ook zichtbaar te worden in het Belgische voetbal. Waasland-Beveren veroordeelde midden deze week al alle medewerkers tot technische werkloosheid. Nu gaat Excelsior Virton een stapje verder. De Luxemburgers doen dat evenzeer met spelers en sportieve staf.

"Virton gaat de technische werkloosheid aanvragen", onthult Stijn Boeykens van spelersvakbond Sporta bij Het Laatste Nieuws. "Daaromtrent is er al communicatie geweest naar de spelers. Pas als de aanvraag van de werkgever is ingediend, kunnen de werknemers op hun beurt de formulieren indienen om in aanmerking te komen voor de technische werkloosheid".

De zogenaamde 'technische werkloosheid' is een oplossing die de regering aanbiedt in deze crisistijden. Werkgevers kunnen werknemers zo even op werkloos zetten, zodat zij hun lonen niet meer hoeven te betalen. De werknemer in kwestie krijgt vervolgens zo'n 70 procent van zijn brutoloon van de overheid. Op die manier hoopt de overheid het aantal faillissementen zoveel mogelijk te beperken.

Nu Virton tot deze maatregel overgaat, is het afwachten of andere Belgische clubs zullen volgen. Zoals gezegd zette Waasland-Beveren al stappen in die richting, voorlopig weliswaar enkel voor het niet-sportieve personeel. Standard Luik en Zulte Waregem zouden ook al navraag gedaan hebben naar de maatregel.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zullen andere clubs dit voorbeeld volgen?

(222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws