Club Brugge werd eeuw geleden voor het eerst kampioen, Verhaeghe popt extra fles

Club Brugge werd eeuw geleden voor het eerst kampioen, Verhaeghe popt extra fles

21-03-2020 11:40
2

De lente is in het land, maar door de coronavirus staat het gemoed somber. Toch heeft Club Brugge reden om te vieren. Een dubbele reden zelfs, aangezien zowel de club als de voorzitter in de bloemetjes mogen gezet worden.

Vandaag is het immers dag op dag honderd jaar geleden dat Club Brugge zich voor het eerst tot Belgisch landskampioen wist te kronen. Op 21 maart 1920 klopte Club Racing Mechelen voor 3.000 uitzinnige supporters, waardoor de allereerste landstitel uit de clubgeschiedenis Blauw-Zwart niet meer kon ontsnappen. Opvallend: concurrent Union Saint-Gilloise had haar seizoen een maand voordien al besloten, rakelt Het Laatste Nieuws de historie op.

In de eeuw die daarop volgde, zou Club nog veertien keer de titel veroveren. Deze jaargang zijn de West-Vlamingen hard op weg naar nummer zestien, al valt het door de corona-epidemie af te wachten hoe het seizoen zal eindigen. Komen er Play-Offs of niet? Na 29 speeldagen telt Club alvast vijftien punten voorsprong op nummer twee KAA Gent.

Het gaat de club van voorzitter Bart Verhaeghe dus voor de wind, zoveel is duidelijk. De zakenman heeft zelf extra reden tot een feestje, want 21 maart is ook nog eens zijn verjaardag. Symbolischer kan haast niet. Verhaeghe wordt vandaag 55 jaar oud.