Medewerkers Waasland-Beveren zijn technisch werkloos: Ik heb er wel begrip voor

Medewerkers Waasland-Beveren zijn technisch werkloos: "Ik heb er wel begrip voor"

21-03-2020 11:02
2

Eerder liet de club nog verstaan dat het de ontwikkelingen rond het coronavirus zou afwachten, maar nu heeft Waasland-Beveren de knoop toch doorgehakt. Het heeft haar medewerkers op 'technisch werkloos' gezet. Voor alle duidelijkheid: de spelers en technische staf behoren daar niet toe.

Martijn De Jonge, normaliter team manager en pers- en communicatieverantwoordelijke bij Waasland-Beveren, doet het verhaal in Het Laatste Nieuws. Hij is nu dus voor onbepaalde tijd technisch werkloos. "Net als de veertien andere voltijdse medewerkers bij Waasland-Beveren", zegt De Jonge. "Dinsdagavond heeft iedereen een telefoontje gekregen van onze voorzitter, Dirk Huyck. De boodschap was duidelijk, vanaf woensdag moesten we niet meer komen werken en vallen we voor onbepaalde tijd terug op een werkloosheidsuitkering."

"Ergens heb ik wel begrip voor deze maatregel", omschrijft De Jonge zijn eigen emoties. "Maandag kregen we al het gevoel dat de 'workload' voor de werknemers niet even hoog zou blijven. Het onthaal, de ticketing, de kuisploeg ... Als er niet gespeeld wordt, heeft de club geen inkomsten. De clubleiding doet
er alles aan om het bedrijf achter de club te redden en neemt de maatregelen die daarvoor nodig zijn. Het valt mij heel zwaar, maar ik heb er wel begrip voor."