Ajax en Feyenoord brengen gezamenlijk eerbetoon aan zorgpersoneel

Ajax en Feyenoord brengen gezamenlijk eerbetoon aan zorgpersoneel

21-03-2020 10:27 Laatste update: 11:12

Ajax en Feyenoord zijn normaal gesproken grote rivalen van elkaar, maar nu even niet. Beide clubs slaan de handen ineen om het zorgpersoneel in de strijd tegen het coronavirus een hart onder de riem te steken. In de kranten van zaterdag hebben Ajax en Feyenoord een paginagrote advertentie geplaatst.

Ajax en Feyenoord laten zaterdagochtend een 'moving billboard' door het land rijden. 'Hand op hand voor onze dapp're strijders in de zorg', zo begint de tekst, verwijzend naar de clubliederen van de clubs.'

'Dit weekend geen Klassieker. Dit weekend staan wij niet tegenover elkaar, maar slaan wij samen hand op hand. We klappen nu niet voor onze spelers, maar voor alle zorgverleners. Dapp're strijders, wij zijn jullie enorm dankbaar en wensen jullie heel veel sterkte toe. Feyenoord en Ajax.' Ajax en Feyenoord laten het 'moving billboard' langs verschillende ziekenhuizen in Amsterdam en Rotterdam rijden. 

"De boodschap spreekt hopelijk voor zich. Als grote clubs, die elkaar dit weekeinde zouden treffen voor wat velen zien als de wedstrijd van het jaar, willen we aangeven wie er in onze ogen dezer dagen een klaterend applaus verdienen", laat Feyenoord-woordvoerder Saymon Salomon weten aan het Algemeen Dagblad.

"Zie het als een welgemeend dankjewel, richting al die mensen die nu, in zware tijden, zo keihard werken voor ons allemaal. Al zijn we als clubs dan grote sportieve rivalen, dit doen we bewust samen, eensgezind en vooral met enorm grote waardering."