'Vanden Borre moet voor toekomst vrezen bij Anderlecht, net als huurling Pjaca'

'Vanden Borre moet voor toekomst vrezen bij Anderlecht, net als huurling Pjaca'

21-03-2020 07:46 Laatste update: 07:48
4

De Belgische competitie ligt al tot minstens 30 april helemaal stil. De kans bestaat zelfs dat er dit seizoen helemaal niet meer gevoetbald wordt op onze velden. Dat kan bij RSC Anderlecht wel eens vervelende gevolgen hebben voor Anthony Vanden Borre, aldus Het Nieuwsblad.

De 32-jarige rechtsachter kreeg rond de jaarwisseling een minicontract tot het einde van het seizoen. Na zijn twee jaar inactiviteit wilde Anderlecht Vanden Borre de kans geven om terug naar zijn beste vorm toe te groeien. Even leek een comeback in de maak, maar een spierscheur gooide roet in het eten.

Vanden Borre stoomde zich in allerijl klaar en hoopt in Play-Off 2 zijn waarde te tonen. Mogelijk zit die kans er niet meer in dit seizoen, waardoor Anderlecht moet bekijken of het zijn jeugdproduct een nieuw contract voorschotelt. Die kans is niet onbestaande, aangezien Vincent Kompany en Frank Vercauteren steeds in hem hebben geloofd.

Bij Anderlecht zit Marko Pjaca in ongeveer hetzelfde schuitje. De Juventus-huurling kon zich nog niet doorzetten, terwijl paars-wit de huurperiode van de Kroaat wel met één jaar kan verlengen. Het valt af te wachten of Anderlecht een vervolg breidt aan de samenwerking.