Burgemeester Oostende reageert op Coucke: “Stad is geen betrokken partij”

Burgemeester Oostende reageert op Coucke: “Stad is geen betrokken partij”

21-03-2020 07:02 Laatste update: 10:15
24

KV Oostende zit in vieze papieren. De Amerikaanse overnemers hebben zich teruggetrokken, waardoor de kansen op een faillissement zienderogen toenemen. Mogelijk zorgt oud-voorzitter Marc Coucke alsnog mee voor een oplossing. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Indien KVO in faling gaat, dreigt Coucke zijn 6,2 miljoen euro nooit meer te krijgen. Bovendien kan de huidig Anderlecht-voorzitter ook zijn tribune verliezen. Om dat te vermijden voert Coucke gesprekken met de stad Oostende. Alychlo, de investeringsgroep van Coucke, hoopt een deal te sluiten over de tribune na een faillissement.

Maar dat is niet alles. 'Een andere optie is een andere investeerder dan het Amerikaanse PMG. Begin januari onderhandelde Alychlo al met een groep die inspraak heeft bij Crystal Palace. Dierckens ketste dat af, omdat hij vond dat Alychlo die deal te veel stuurde. Keren zij terug voor een prikje?', aldus de krant.

Update: Burgemeester Bart Tommelein heeft tegenover Het Nieuwsblad gereageerd op Marc Coucke: “De stad Oostende is geen betrokken partij. We zijn wel bezorgd. KVO en voorzitter Frank Dierckens hebben een bepaalde keuze gemaakt, terwijl er blijkbaar geen sluitende afspraken waren. Het is aan Frank Dierckens om dat nu op te lossen. Ik belde met hem en hij beseft dat.”