UPDATE: Napoli schrapt alsnog alle trainingen: ‘Voor onbepaalde duur’

UPDATE: Napoli schrapt alsnog alle trainingen: ‘Voor onbepaalde duur’

20-03-2020 23:26 Laatste update: 23-03-2020 20:24
1

Damiano Tommasi, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond AIC, heeft verbolgen gereageerd op het plan van sommige Italiaanse voetbalclubs om binnenkort de trainingen te hervatten. Een slecht idee, zo vindt Tommasi.

"De clubs die denken te profiteren van de situatie om hun spelers weer aan het trainen te krijgen, ik weet niet wat ze in gedachten hebben...", wordt Tommasi geciteerd door L'Equipe. "Het heeft in ieder geval totaal geen zin twee maanden voor de hervatting (van de competitie, red.) en het is ook nog eens gevaarlijk. We moeten thuis blijven, iedereen is bezorgd."

In Italië ligt de competitie al vanaf 9 maart stil. Het land is zwaar getroffen door het coronavirus en er zijn inmiddels meer dan 4000 doden gevallen. Cagliari kondigde op woensdag al aan in kleine groepen weer te gaan trainen. Ook Napoli en Lazio gaan de trainingen hervatten: op 23 maart staan de eerste sessies op het programma.

Update: Napoli heeft er dan toch voor gekozen om alle trainingen voor onbepaalde duur te schrappen. Dries Mertens en consorten zullen de groepstrainingen niet hervatten. Er was al veel kritiek op die beslissing, maar Napoli komt daarop terug.