UPDATE: Napoli schrapt alsnog alle trainingen: ‘Voor onbepaalde duur’

UPDATE: Napoli schrapt alsnog alle trainingen: ‘Voor onbepaalde duur’

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 23:26vr 20-03-2020 om 23:26

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 20:24ma 23-03-2020 om 20:24

Damiano Tommasi, voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond AIC, heeft verbolgen gereageerd op het plan van sommige Italiaanse voetbalclubs om binnenkort de trainingen te hervatten. Een slecht idee, zo vindt Tommasi.

"De clubs die denken te profiteren van de situatie om hun spelers weer aan het trainen te krijgen, ik weet niet wat ze in gedachten hebben...", wordt Tommasi geciteerd door L'Equipe. "Het heeft in ieder geval totaal geen zin twee maanden voor de hervatting (van de competitie, red.) en het is ook nog eens gevaarlijk. We moeten thuis blijven, iedereen is bezorgd."

In Italië ligt de competitie al vanaf 9 maart stil. Het land is zwaar getroffen door het coronavirus en er zijn inmiddels meer dan 4000 doden gevallen. Cagliari kondigde op woensdag al aan in kleine groepen weer te gaan trainen. Ook Napoli en Lazio gaan de trainingen hervatten: op 23 maart staan de eerste sessies op het programma.

Update: Napoli heeft er dan toch voor gekozen om alle trainingen voor onbepaalde duur te schrappen. Dries Mertens en consorten zullen de groepstrainingen niet hervatten. Er was al veel kritiek op die beslissing, maar Napoli komt daarop terug.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws