Het huurlingenlegioen: VP bekijkt de uitgeleende spelers van Anderlecht

Het huurlingenlegioen: VP bekijkt de uitgeleende spelers van Anderlecht

20-03-2020 23:00 Laatste update: 21-03-2020 09:45
4

RSC Anderlecht kent een minder seizoen en had in het begin van het seizoen een veel te grote kern. Er werden dan ook veel spelers uitgeleend. VoetbalPrimeur zet de belangrijkste in de kijker.

Alexis Saelemaekers is uitgeleend aan het grote AC Milan met verplichte aankoopoptie (3,5 miljoen euro). Deze kan echter in het gedrag komen door het coronavirus. De verdediger kwam echter nog maar 22 minuten in actie voor de Italiaanse topclub. Bij Anderlecht heeft Saelemaekers nog een contract tot 2022.

Thomas Didillon ging verrassend van Anderlecht naar KRC Genk om het keepersprobleem bij de Limburgers op te lossen. De landskampioen heeft ook een aankoopoptie bedongen. Bij Anderlecht ligt Didillon nog tot 2022 onder contract, maar daar is Hendrik Van Crombrugge de onbetwistbare nummer één onder de lat. Bij Genk doet Didillon het vooralsnog goed.

Kristal Abazaj speelt momenteel op huurbasis in eigen land bij FK Kukesi. Daar doet hij het niet slecht. In 24 competitiewedstrijden heeft Abazaj zes doelpunten en tien assists. Bij Anderlecht heeft hij nog een contract tot 2021.

Isaac Kiese Thelin werd aan de kant geschoven nadat Kemar Roofe werd binnengehaald. Malmo haalde de aanvaller op huurbasis naar zijn thuisland, maar ook daar kan hij nog geen potten breken. Hij kwam daar enkel in de beker in actie.

Antonio Milic speelt momenteel op huurbasis in de Spaanse tweede klasse bij Rayo Vallecano en sprokkelt daar toch wat speelminuten. Tot nu toe kwam de Kroaat zeventien competitiewedstrijden in actie. Scoren kon de verdediger nog niet. Hij heeft nog een contract tot 2022 bij Anderlecht.

Knowledge Musona had niet veel kans op speelminuten bij paars-wit. Anderlecht liet hem op huurbasis naar KAS Eupen gaan en daar kon de aanvaller al twee keer scoren in zeven wedstrijden. Net zoals verschillende spelers ligt hij nog tot 2022 onder contract bij Anderlecht.

Hannes Delcroix is 21 jaar en wilde meer minuten. RKC Waalwijk besloot de verdediger te huren en in de Eredivisie speelde de verdediger al 23 wedstrijden. Daarin kon hij één keer scoren en gaf hij één assist. Zijn contract bij paars-wit loopt nog tot 2022.

Ognjen Vranjes werd binnengehaald als een woelwater en ging weg als een woelwater. De verdediger kwam meer negatief in beeld dan positief. Anderlecht besloot de Kroaat dan ook uit te lenen aan oude liefde AEK Athene. Daar speelde hij tot nu toe 16 competitiewedstrijden waarin hij één keer kon scoren. Hij heeft nog een contract tot 2022 bij Anderlecht.

Anderlecht was lang op zoek naar een nieuwe aanvaller, maar Mohammed Dauda werd uitgeleend aan Esbjerg. In 15 competitiewedstrijden scoorde hij twee keer, geen schitterend gemiddelde. Zijn contract bij paars-wit loopt nog tot 2021.

Ook James Lawrence werd als overbodig gezien, maar kwam niet verder dan een uitleenbeurt. Bij Duitse tweedeklasser St. Pauli speelde hij tot nu toe negen wedstrijden waarin hij één keer kon scoren. Zijn contract loopt in juni van volgend jaar af bij Anderlecht.

Verder zijn er nog Makarenko en Josué Sa die uitgeleend zijn aan respectievelijk KV Kortrijk en Huesca. Beide clubs hebben ook een aankoopoptie bedongen. Anderlecht hoopt op het einde van de huurperiodes dan ook verschillende spelers te slijten.