'TD De Condé krijgt bijzonder drukke transferzomer bij KRC Genk'

'TD De Condé krijgt bijzonder drukke transferzomer bij KRC Genk'

20-03-2020 20:32
18

Het voetbal mag dan wel stilleggen, dat betekent niet dat er komende zomer weer niet heel wat transfers gaan gebeuren. Vooral bij KRC Genk dreigt het weer een komen en gaan van spelers te worden.

Genk heeft er al een bijzonder rumoerig seizoen opzitten met een pak transfers. Ook de komende weken en maanden heeft Dimitri De Condé weer heel wat dossiers op zijn bureau die afgehandeld moeten worden. In totaal zou dat aantal nu al op dertien liggen, zo meldt Het Belang van Limburg.

Meer bepaald gaat het om alle uitleenbeurten die Genk dit seizoen heeft afgesloten en waar binnenkort een beslissing over genomen moet worden. Het grootste dossier lijkt dan van Thomas Didillon te zijn, die van Anderlecht wordt gehuurd. Genk moet beslissen of het de aankoopoptie licht voor de doelman.

Extra geld op komst?
Uitgaand wordt er binnenkort een beslissing verwacht over Eden Zhegrova, die sinds februari van vorig jaar wordt verhuurd aan FC Basel. De Zwitsers hebben nog tot 31 maart om de aankoopoptie te lichten. Als Basel helemaal overtuigd is, kan Genk 3,5 miljoen euro ontvangen.

Ook Ianis Hagi kan de club nog geld opleveren. Hij wordt verhuurd aan Glasgow Rangers, dat zo'n vijf miljoen euro zou moeten betalen voor de Roemeen.

Daarnaast worden ook de situaties van Jakub Piotrowski, Ivan Fiolic, Nordin Jackers, Vladimir Screciu, Amine Khammas, Rubin Seigers, Dante Vanzeir, Dieumerci Ndongala, Adriano Bertaccini en Zinho Gano nog bekeken.