Geen voetbal meer? 14 van 16 voetbalclubs in 1e Amateur willen seizoen eindigen

Geen voetbal meer? 14 van 16 voetbalclubs in 1e Amateur willen seizoen eindigen

20-03-2020 19:28
3

Als het van (de meeste) clubs in Eerste Amateur afhangt, wordt er dit seizoen niet meer gevoetbald. Veertien van de zestien clubs willen dat alles zo snel mogelijk wordt stopgezet.

"Als viroloog Marc Van Ranst zegt dat dit 10 weken zal duren, waar wacht de KBVB dan op om de competitie definitief stop te zetten", klinkt het bij Sporza. Een officiële reactie wil geen enkele club geven, maar bij de meeste clubs klinkt wel eenzelfde verhaal. "Laat ons een punt zetten achter dit seizoen, point final."

De clubs zouden al een overeenkomst hebben over de afloop van het seizoen. Deinze wordt tot kampioen uitgerekend en mag promoveren naar 1B als het een licentie krijgt. Sint-Eloois-Winkel, dat laatste staat, gaat akkoord om te degraderen. Alle andere clubs blijven in Eerste Amateurklasse spelen, aangevuld met dri kampioenen uit Tweede Amateurklasse.

De reeks, die momenteel uit zestien clubs bestaat, zou dan uitgebreid worden naar achttien clubs. Knokke, Tienen en Francs Borains zouden die nieuwe clubs worden.