Anderlecht-dokter Sas: Als je kan gaan lopen, kan je perfect fit blijven

Anderlecht-dokter Sas: "Als je kan gaan lopen, kan je perfect fit blijven"

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 15:40vr 20-03-2020 om 15:40

Het voetbal ligt nog meer dan een maand stil en de spelers zitten momenteel thuis in quarantaine. Hoe kan een topsporter in zulke omstandigheden zijn vorm behouden? Is dat überhaupt mogelijk? Kenners Filip Speybrouck en Kristof Sas gaan op zoek naar antwoorden.

"Dat hangt vooral af van hun discipline en hun karakter", wijst inspanningsfysioloog Speybrouck bij Het Nieuwsblad naar de mentale sterkte (of zwakte) van de voetballers. "Je moet dit beschouwen als een soort tussenseizoen, een lentestop. "De voetballers zullen karakter en discipline moeten tonen om zich aan de schema's te houden. En daar durft het schoentje al eens te wringen."

Momenteel zijn de maatregelen nog van die aard dat mensen buiten een toertje kunnen gaan maken, al joggend of met de fiets. Die gelegenheid moeten topvoetballers natuurlijk aangrijpen. "Als je kunt gaan lopen, kun je perfect fit blijven", vindt Kristof Sas, die ploegdokter is bij RSC Anderlecht. In Italië getuigde Timothy Castagne nog over de moeilijke omstandigheden om in vorm te zijn.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws