'United gaat voor Van Persie-scenario en wil 55 miljoen betalen aan Arsenal'

'United gaat voor Van Persie-scenario en wil 55 miljoen betalen aan Arsenal'

20-03-2020 12:15
2

Manchester United heeft opnieuw zijn zinnen gezet op een pikante deal met Arsenal. Na Robin van Persie en Alexis Sánchez is nu Pierre-Emerick Aubameyang in beeld om de overstap te maken van het Emirates Stadium naar Old Trafford, meldt The Sun.

De dertigjarige aanvaller uit Gabon heeft nog een contract tot medio 2021 bij Arsenal, maar is niet van plan om bij te tekenen. The Gunners zitten met de situatie in hun maag en zijn waarschijnlijk genoodzaakt om hem deze zomer te verkopen. Dat is koren op de molen van Manchester United, dat bereid zou zijn om vijftig miljoen pond te betalen aan de rivaal, zo'n 55 miljoen euro.

Aubameyang scoorde dit seizoen zeventien keer in de Premier League, waarmee hij na Jamie Vardy tweede staat op de topscorerslijst. Arsenal wil echter voorkomen dat na Aaron Ramsey en Jack Wilshere opnieuw een speler transfervrij vertrekt. Ook een scenario zoals met Mesut Özil, die een enorm contract ter waarde van 385.000 kreeg om hem te behouden, is tegelijkertijd uit den boze in Londen.

Voor Arsenal rest niets anders dan Aubameyang te verkopen, vermoedt The Sun. Naast United houden ook FC Barcelona en Paris Saint-Germain de situatie in de gaten, al is hij bij die clubs vermoedelijk niet de eerste keus.