Castagne getuigt: Ik zou willen gaan joggen, maar dan riskeren we enorme boete

Castagne getuigt: "Ik zou willen gaan joggen, maar dan riskeren we enorme boete"

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 11:43vr 20-03-2020 om 11:43

Geen land ter wereld is zwaarder getroffen door het coronavirus dan Italië. Vooral het noorden van de laars lijkt veranderd in oorlogsterrein. Timothy Castagne speelt bij Atalanta in Bergamo, één van de broeihaarden van de infectie. Hij getuigt over het leven van een topsporter in isolement.

In Italië is een totale lock-down van kracht, enkel om boodschappen te doen mogen mensen nog buitenkomen. Gelukkig voor Castagne vloog zijn vriendin in extremis nog over naar hem. "We kijken wat tv, nemen onze tijd om goed te koken, proberen de boel netjes te houden en zelf onderhoud ik mijn conditie", somt de Rode Duivel zijn dagelijkse activiteiten op bij Het Nieuwsblad.

Makkelijk is dat niet. "Onze physical coach had ons geen programma meegegeven, dus heb ik een clubmedewerker om oefeningen gevraagd", doet Castagne het verhaal. "Die doe ik nu op de oprit van mijn ondergrondse garage. Ideaal is het allemaal niet, zeker niet voor mijn cardiotraining. Ik heb wel een crosstrainer, maar daarmee kan je je looptrainingen niet vervangen."

"Ik zou willen gaan joggen, maar de club heeft nogmaals herhaald dat dat niet kan. We mogen niet buitenkomen. Doen we dat toch, dan riskeren we een enorme boete. Met die besmettingen bij Valencia wil ik trouwens ook niemand in gevaar brengen", beseft Castagne.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws