Meunier blikt terug: 'Het mooiste moment uit mijn sportieve loopbaan als Belg!'

Meunier blikt terug: 'Het mooiste moment uit mijn sportieve loopbaan als Belg!'

20-03-2020 11:26

Nu het voetbal in heel Europa stil ligt en zelfs trainen niet meer mag, hebben spelers ruim de tijd om zich met andere zaken bezig te houden. Thomas Meunier gebruikt zijn periode in isolatie om terug te peinzen aan de successen van de voorbije jaren.

Onze landgenoot maakte met Paris Saint-Germain uiteraard heel wat hoogtepunten mee, met ettelijke landstitels en nationale bekers tot gevolg. Dit seizoen heeft de Franse topclub bovendien nog steeds kans om de Champions League te winnen, als die competitie überhaupt hervat kan worden. Toch kiest Meunier voor een Belgische prestatie als persoonlijke climax.

Het hoeft niet te verbazen dat Meunier terugkijkt naar het WK 2018, waar hij met de Rode Duivels een historische bronzen plak veroverde. Op een Twitter-post van Coupe du Monde, waarop een lachende Meunier te zien is na zijn doelpunt tegen Engeland in de strijd om de derde plek, reageerde de rechtsback het volgende: 'Het beste moment van mijn sportieve loopbaan als Belg! Wat een collectief succes.'

De Rode Duivels klopten Engeland uiteindelijk met 2-0, na een vroeg doelpunt van Meunier en een beslissende treffer in de tweede helft via Eden Hazard. Eerder in het toernooi hadden de troepen van Roberto Martinez de Engelsen al eens verslagen, met 1-0 in de groepsfase.