Trippier reageert op kritiek Klopp: Als wij ook zo spelen gaan we er met 6-0 af

Trippier reageert op kritiek Klopp: "Als wij ook zo spelen gaan we er met 6-0 af"

20-03-2020 10:11 Laatste update: 10:11
3

Kieran Trippier heeft geen boodschap aan de kritiek die Jürgen Klopp uitte op de speelwijze van Atlético Madrid. De Engelse rechtsback, die afgelopen zomer Tottenham verliet en naar Madrid trok, spreekt van een logische spelopvatting van zijn ploeg.

Atlético haalde een 3-2-overwinning weg bij Liverpool en dat was na een 1-0-thuiszege ruim voldoende om de titelhouder uit de Champions League te wippen. "Mensen denken dat wij een defensieve ploeg zijn, maar dat wordt alleen gezegd door de wedstrijd tegen Liverpool", zegt Trippier tegen The Mirror. "Maar als je daarheen gaat en hetzelfde wil spelen als zij, ga je er met 6-0 af. Wat verwachten ze dan?"

Zelfs analisten bekritiseerden Atlético, tot onbegrip van Trippier. "Omdat we verdedigen, klagen ze. Maar hadden ze nou echt gedacht dat wij daar aanvallend voetbal zouden spelen? Zeker gezien de manier waarop Liverpool nu al een tijdje speelt. Je moet daarheen gaan met een plan als je wil winnen en dat hebben we gedaan. Ja, we moesten verdedigen, maar de winst was uiteindelijk het belangrijkste."