'Faillissement dreigt voor noodlijdend KV Oostende, domper voor Coucke'

'Faillissement dreigt voor noodlijdend KV Oostende, domper voor Coucke'

20-03-2020 09:30 Laatste update: 09:30
17

KV Oostende staat op de rand van de afgrond. De kustboys zagen de overname door Pacific Media Group in het water vallen, waardoor een faillissement steeds dichterbij komt. Het Nieuwsblad schat die kans op dit moment op vijftig procent.

Eerder raakte al bekend dat de Amerikaanse investeerdersgroep geen akkoord vindt met ex-voorzitter Marc Coucke wat betreft de tribunehuur. Iedereen wijst intussen met de beschuldigende vinger naar elkaar. Uit de entourage van Coucke klinkt echter  dat er toch nog onderhandeld wordt met PMG, waardoor er nog hoop is voor KVO.

'Op dit moment is de kans dat KV Oostende failliet gaat dik 50 procent. De procedures om de licentie te behalen kunnen nog aanslepen tot mei, waardoor er nog wat tijd is om de nodige 2,7 miljoen euro te vinden. Maar simpel is dat niet: de spelerskern is niet zoveel meer waard en de schulden blijven zolang Coucke het been stijf houdt', aldus de krant.

Kater voor Coucke
Een faillissement zou ook voor Coucke slecht nieuws betekenen. Zo heeft de ex-voorzitter bij Oostende nog een openstaande schuld staan van 6,2 miljoen euro. Indien de club in faling gaat, ziet hij dat geld niet meer terug. Bovendien komt de nieuwste hoofdtribune, waarin Coucke circa twintig miljoen investeerde, dan weer in handen van de stad.