Coronavirus: Bij profvoetballers een revalidatie van minstens zes maanden

Coronavirus: "Bij profvoetballers een revalidatie van minstens zes maanden"

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 09:45vr 20-03-2020 om 09:45

Op dit moment werden er in de Jupiler Pro League nog geen spelers positief getest op het coronavirus. Luc Vanden Bossche, clubarts bij KAA Gent, vreest echter dat er nog besmettingen zullen volgen. En dat kan bovendien nefast zijn voor de carrière van onze voetballers.

"Het virus oplopen kan namelijk dramatische gevolgen hebben voor profcarrières", stelt de professor in Het Nieuwsblad. "Als de longblaasjes gaan dichtplakken, zoals bij de zwaarste coronapatiënten, dan loopt de VO2 max ( waarde die maximale zuurstofopname aangeeft, nvdr. ) drastisch terug, tot wel dertig procent of meer."

Bovendien zal een topsporter niet snel weer op niveau komen volgens Vanden Bossche. "De gemiddelde persoon heeft drie maanden nodig om te revalideren van zo'n terugval, voor profvoetballers mag je op minstens zes maanden rekenen. Het kan in het slechtste geval zelfs fin de carrière betekenen."

Ook inspanningsfysioloog Filip Speybrouck vreest de gevolgen bij profvoetallers. "Maar het grootste gevaar van de aandoening is dat de longen worden gefibroseerd. Dan komt het vermogen om maximaal in en uit te ademen in het gedrang. Voor topsporters kan het game over betekenen, zeker voor duursporters."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws