Bundesliga houdt rekening met rampscenario: Een aantal clubs kan omvallen

Bundesliga houdt rekening met rampscenario: "Een aantal clubs kan omvallen"

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 08:29vr 20-03-2020 om 08:29

In afwachting van de hervatting van de Bundesliga mogen de clubs 'gewoon' nog trainen, maar daar maken trainers Alfred Schreuder (Hoffenheim) en Peter Bosz (Bayer Leverkusen) geen gebruik van. Zij laten hun spelers thuis oefeningen afwerken.

Duitse clubs kunnen ervoor kiezen om te trainen, maar dat vindt Schreuder geen goed idee. "Het is sowieso best wel raar dat het mag, aangezien sportscholen en andere verenigingen wel gewoon op slot zijn", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Als we trainen zijn we toch zo met veertig man in een ruimte, dat geeft ook geen prettig gevoel."

De spelers van Hoffenheim melden zich dinsdag weer op de club, terwijl de equipe van Peter Bosz na woensdag dertien dagen vrij heeft gekregen en thuis verder moet trainen. Wanneer de competitie wordt hervat is nog onduidelijk: voorlopig ligt het voetbal stil tot 1 april, maar dat kan worden verlengd.

Het televisiecontract van Duitse clubs loopt tot en met 1 juli, net als contracten van spelers en trainers. "Ik begrijp dat er voor juli gespeeld moet worden", zegt Schreuder. "Een aantal clubs kan misschien omvallen als ze het televisiegeld mislopen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws