'Amateurclub dreigt met juridische stappen indien Eerste Klasse A hervormd wordt'

'Amateurclub dreigt met juridische stappen indien Eerste Klasse A hervormd wordt'

20-03-2020 07:45 Laatste update: 07:46
10

De K11 hoopt binnenkort met twintig clubs aan te treden in de hoogste klasse. Daardoor zou er van 1B geen sprake meer zijn. KMSK Deinze, de riante leider in Eerste Amateur, dreigt met juridische stappen indien het zover komt.

Deinze wil volgend seizoen de stap naar het profvoetbal zetten. De Oost-Vlamingen hebben zelf stadionplannen. Een competitiehervorming zou een ramp zijn voor de club. "We zouden dan niet kunnen promoveren, maar wij hebben wel het recht dat te doen", reageert voorzitter Denijs Van De Weghe misnoegd in Het Nieuwsblad.

Indien de Pro League weldegelijk voor een hervorming met twintig teams - en dus zonder 1B – kiest, dan dreigt Deinze ermee naar de rechtbank te stappen. "Als onze rechten niet gerespecteerd worden, zullen we zeker juridische stappen zetten."

Als het tot een juridische strijd komt, is het maar de vraag wie in het gelijk gesteld zal worden. Door het wegvallen van 1B wordt Eerste Amateur namelijk de op een na hoogste reeks. In theorie zou de club dus wel degelijk promoveren.