Professor vreest: Spelers uit Belgische hoogste klasse zullen positief testen

Professor vreest: "Spelers uit Belgische hoogste klasse zullen positief testen"

20-03-2020 07:15 Laatste update: 07:22
2

Het coronavirus teistert ook het Belgische voetbal. Er worden al tot minstens 1 mei geen wedstrijden gespeeld in ons land. Bovendien viel er bij Cercle Brugge en RSC Anderlecht al één besmetting te noteren. Op dit moment werden er echter nog geen spelers uit de Jupiler Pro League positief getest.

Kristof Sas, de ploegdokter van Anderlecht, hoopt van harte dat alle spelers gespaard blijven van het virus. "Op dit moment zijn er gelukkig nog geen profs bij wie dat het geval is. De kans is klein, maar het kan", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Al vrees ik dat er toch spelers uit de Belgische hoogste klasse positief zullen testen op corona", vervolgt Luc Vanden Bossche, clubarts van KAA Gent.

Vanden Bossche, die ook professor geneeskunde is aan UZ Gent, vreest dat het onafwendbaar is er ook voetballers besmet worden. "Met de huidige maatregelen zou het risico op besmetting zeer beperkt moeten zijn, maar er zijn altijd mensen die zich niet aan de regels houden. Het kan natuurlijk ook dat de maatregelen te laat zijn ingevoerd."