Financiële situatie van Lokeren evolueert van 'hopeloos' naar 'wat meer hoop'

Financiële situatie van Lokeren evolueert van 'hopeloos' naar 'wat meer hoop'

19-03-2020 21:09

Het Belgische voetbal ziet zwaar af door de corona-uitbraak, maar boven Sporting Lokeren zijn de wolken nog een pak donkerder. De Waaslanders hebben minder dan een week om 'vier à vijf miljoen euro' te vinden. Het waakvlammetje dat Lokeren in leven houdt, brandt nu toch weer net wat feller.

Dat is alvast wat Sporza weet af te leiden uit een rondvraag bij de club. Terwijl de situatie begin deze week omschreven werd als 'hopeloos', zou er nu 'wat meer hoop' zijn. Concreet liggen er nog verschillende opties op tafel. Zo zijn er buitenlandse pistes, met potentiële investeerders in Guinee, Dubai en China. Die contacten slepen echter al even aan.

Daarnaast heeft Lokeren ook in eigen land opties. Er zou een groepering van lokale ondernemers zijn met plannen om de club over te nemen. Verder is voormalig ondervoorzitter Willy Carpentier bereidwillig te helpen. Tot slot zou Lokeren met oud-voorzitter Roger Lambrecht nog een ander wit konijn uit de hoge hoed kunnen toveren.

Sportieve basis
In deze precaire tijden heeft Lokeren dus nog steeds heel wat mogelijkheden. Toch hangt alles voornamelijk af van het sportieve. Als de Waaslanders hun verblijf in 1B kunnen verlengen, is een deal veel realistischer. Probleem is dat het voetbal momenteel stil ligt, waardoor de degradatieduels tussen Lokeren en Roeselare niet voor begin mei zullen afgewerkt worden.

Lokeren heeft echter nóg een mogelijke troef achter de hand. De kans bestaat dat de Pro League beslist om de competitie stop te zetten. Als gevolg daarvan zouden Beerschot én Oud-Heverlee Leuven stijgen naar een Eerste Klasse A met achttien clubs, aangezien het oneerlijk zou zijn om één van de twee aan te duiden als promovendus. Dat zou gunstige gevolgen hebben voor Lokeren. Zo komt er immers meer dan genoeg plek vrij in 1B om te blijven. Voorlopig is zo'n scenario echter puur speculatie.