Ook Karlsruhe-spelers staan salaris af: 'Wij moeten nu ons steentje bijdragen'

Ook Karlsruhe-spelers staan salaris af: 'Wij moeten nu ons steentje bijdragen'

19-03-2020 15:15
0

In navolging van de spelers van Borussia Mönchengladbach heeft ook de selectie van Karlsruhe, uitkomend op het tweede niveau in Duitsland, besloten om af te zien van een deel van hun salaris. Daarmee ondersteunen de spelers de werknemers binnen de club die tijdelijk inkomstenverlies hebben.

Door de coronacrisis zitten medewerkers van Karlsruhe tijdelijk thuis en missen zij een gedeelte van hun inkomen. De spelers van de Duitse club hebben nu besloten om in maart, april en mei een deel van hun salaris af te staan en daarmee hun collega's te ondersteunen. Dat valt te lezen op de officiële website van de club.

David Pisot, aanvoerder van Karlsruhe, spreekt van een 'vanzelfsprekend besluit'. "Voor ons als team is het duidelijk dat we op dit moment dichter bij elkaar moeten komen en dat we ons steentje bij willen dragen. Op die manier hopen we dat de club deze situatie zo goed mogelijk kan doorstaan."

Het bestuur van de club uit de 2. Bundesliga is blij met de actie van haar spelers, zo zeggen directeuren Michael Becker en Oliver Kreuzer. "Het mogelijke verlies aan inkomsten door een gebrek aan wedstrijden of toeschouwers bij die wedstrijden zou de club enorm raken. Het maakt ons des te blijer dat ons team solidair is om ons economisch te ontlasten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie