OHL boekt verlies van 18 miljoen euro, maar: 'Wij volgen perfect het schema'

OHL boekt verlies van 18 miljoen euro, maar: 'Wij volgen perfect het schema'

19-03-2020 10:25
1

Oud-Heverlee Leuven heeft in de eerste helft van 2019 liefst 7,9 miljoen euro verlies gemaakt. In 2018 klokte het al af op 10,2 miljoen euro verlies. Schrikwekkende cijfers, maar volgens het bestuur is dat niet abnormaal.

De jaarrekening van OHL werd onlangs vrijgegeven. Daaruit blijkt dat OHL bijzonder fors investeert om terug naar 1A te stijgen. "De halfjaarcijfers geven een vertekend beeld", reageert de club bij Het Nieuwsblad. "Wij volgen perfect het investeringsschema van onze Thaise eigenaar."

Vooral de loonkost is torenhoog bij OHL. In een halfjaar werd liefst 5,3 miljoen euro besteed aan lonen. Dat is dubbel zoveel dan concurrent Beerschot. OHL haalde maar 2,8 miljoen euro aan inkomsten binnen, waarvan 1,3 miljoen euro aan omzet uit ticketverkoop en merchandising. Beerschot haalt dubbel zoveel binnen.

OHL vindt dat een onfaire vergelijking. "In de eerste helft van 2019 zaten wij in onze sportief moeilijkste periode, terwijl Beerschot de promotiefinale speelde. Dat heeft zijn weerslag op de inkomsten. Bovendien haalt elke voetbalclub het gros van zijn inkomsten op in de tweede jaarhelft. Denk aan inkomsten uit abonnementenverkoop en sponsoring. Die zijn niet opgenomen in de jaarrekening."

Het mag duidelijk zijn: de club is volledig afhankelijk van zijn Thaise geldschieter. "Helaas is dat voor alle clubs in 1B het geval. In de onderhandelingen met banken merken we dat wij nog bij de betere leerlingen van de klas zijn. Promoveren naar 1A is geen must, al zouden we dat natuurlijk wel graag willen.”