'Barça zet alles op alles en gebruikt Coutinho en Dembélé voor ruildeals'

'Barça zet alles op alles en gebruikt Coutinho en Dembélé voor ruildeals'

19-03-2020 09:58

Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé lijken bezig aan hun laatste seizoen bij FC Barcelona. El Mundo Deportivo pakt donderdag uit met het nieuws dat de club van plan is om de twee aanvallers te betrekken in ruildeals.

Barcelona is al langere tijd hard op zoek naar aanvallende versterkingen en in die zoektocht is de Catalaanse grootmacht uitgekomen bij twee namen: Lautaro Martínez (Internazionale) en oude bekende Neymar (Paris Saint-Germain). Het zijn ambitieuze plannen, want de Argentijnse spits en Braziliaanse vleugelaanvaller zijn niet goedkoop.

In eerdere transferperiodes waagde Barça al meerdere pogingen om Neymar terug te halen naar Camp Nou, maar telkens lukte dat niet. PSG wil in de zomer 150 miljoen euro beuren voor Neymar, meldt MD. Martínez heeft bij Inter een ontsnappingsclausule van 111 miljoen euro in zijn contract staat en is dus wat goedkoper.

De mogelijke komst van Neymar en Martínez lijkt het vertrek van Coutinho en Dembélé in te luiden. De Braziliaan en Fransman kwamen in 2017 en 2018 voor recordbedragen over van respectievelijk Liverpool en Borussia Dortmund, maar hebben nooit kunnen voldoen aan de verwachtingen. Door Coutinho en Dembélé als ruilmiddel in te zetten, hoopt Barça de transfersommen van Neymar en Martínez te drukken.

Dembélé kampt op dit moment met een zware hamstringblessure en ligt er zeker nog tot de zomer uit. Coutinho wordt dit seizoen uitgeleend aan Bayern München, dat een optie tot koop heeft. De Duitsers zijn echter niet overtuigd geraakt en neigen hem aan het einde van het seizoen te laten gaan. Chelsea zou hem willen.