Sport: Rakitić wil weg bij Barça, oude liefde toont interesse en opent gesprekken

Sport: Rakitić wil weg bij Barça, oude liefde toont interesse en opent gesprekken

19-03-2020 08:50 Laatste update: 08:38

Ivan Rakitić lijkt hard op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. De Kroatische middenvelder is niet meer zeker van een basisplek in Camp Nou en staat voor een terugkeer bij Sevilla, de ploeg van Luuk de Jong.

Dat meldt het Spaanse Sport. Rakitić groeide in Barcelona nooit uit tot een onbetwiste basisspeler en na de komst van Frenkie de Jong zit hij het merendeel van de wedstrijden op de reservebank. De middenvelder wil daarom graag terugkeren naar zijn oude club Sevilla en het lijkt erop dat Barça geen andere keuze heeft dan Rakitić te laten vertrekken.

Het contract van Rakitić loopt na dit seizoen nog een jaar door, maar er wordt niet verwacht dat Barcelona moeilijk gaat doen over een vertrek van de Kroaat. De Catalaanse club is altijd tevreden geweest over de professionaliteit van de middenvelder, ook in de tijden dat het minder ging. Rakitić zelf hoopt terug te mogen keren naar Sevilla, waar een gedeelte van zijn familie gevestigd is.

Sevilla en Barcelona hebben al kort contact gehad over een mogelijke transfer. Sevilla wacht totdat Barcelona met een vraagprijs komt die aan de verwachtingen voldoet. Er wordt verwacht dat beide clubs er wel uit gaan komen, omdat Barça wil voorkomen dat Rakitić een jaar later gratis de deur uitloopt.