Castagne ziet voordeel na uitstellen EK: “Hopelijk voor mij en sowieso voor Hazard

Castagne ziet voordeel na uitstellen EK: “Hopelijk voor mij en sowieso voor Hazard

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 09:44do 19-03-2020 om 09:44

Italië zit in lockdown door het coronavirus. Ook Timothy Castagne van Atalanta zit opgesloten in Bergamo. Tegenover Het Nieuwsblad laat de verdediger zijn licht schijnen over de situatie.

Ook het EK is uitgesteld tot 2021 en Castagne ziet wel voordelen. “De laatste tijd speelde ik inderdaad weinig, en over een jaar kan dat helemaal anders zijn. Maar met onze coach (Gian Piero Gasperini, nvdr.) kan dat elke week veranderen, dus ik maakte me nog geen zorgen. Enfin, hopelijk is het voor mij een voordeel.”

Sterspeler Eden Hazard kampt met blessures en heeft nu nog tijd genoeg om in topvorm te geraken. “Voor Eden Hazard is het dat sowieso. Hij krijgt nu de tijd om in topvorm te raken. Op zich jammer dat het EK is uitgesteld, maar ook volgend jaar zullen we met de Rode Duivels op de afspraak zijn.”

Boodschap voor België
Castagne heeft ook een duidelijke boodschap voor België. “Als alles goed verloopt, kunnen we volgende week dinsdag weer gaan trainen, daar hoopte de coach toch op. Maar laat ons afwachten. En laat ons vooral de regels blijven respecteren en dat virus au sérieux nemen.”

“Dat is ook mijn oproep voor iedereen die dit leest. In Italië zijn – ondanks alle maatregelen – al genoeg mensen gestorven, en ik wil niet dat het dodental ook in België oploopt. Neem dit dus alsjeblieft niet te licht op”, aldus de Rode Duivel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Castagne hier gelijk?

(7 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws