UPDATE: Pro League meldt akkoord met Eleven Sports: ‘Alle 24 clubs’

UPDATE: Pro League meldt akkoord met Eleven Sports: ‘Alle 24 clubs’

19-03-2020 09:16 Laatste update: 25-03-2020 17:01
4

Eleven Sports heeft de mediarechten van alle clubs weten te bemachtigen. Uiteindelijk werd ook Royal Antwerp Football Club over de streep getrokken. Op de webstek van de Pro League reageert Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports.

"De beslissing van de Pro League is voor Eleven Sports een nieuwe, belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de zender”, begint Collard. “We zijn bijzonder enthousiast om mee te kunnen bouwen aan de toekomst van het Belgische voetbal. Met ons project hebben we de ambitie een sterke band te creëren met de Pro League, de clubs én de fans.”

“We willen de komende vijf jaar de Pro League ondersteunen bij het creëren van een sterk merk, de clubs helpen bij het vergroten van hun bereik en de fans op alle platformen een nieuwe fan-beleving bieden die 100% gewijd is aan het Belgische voetbal, 24/24, 7/7.”

Ook Antwerp ging uiteindelijk overstag. “Ik wil tenslotte de Pro League en de clubs nadrukkelijk bedanken voor de inspanningen die de voorbije weken werden geleverd, om àlle clubs achter ons ambitieuze project te scharen en dit, in ook voor het voetbal, bijzonder moeilijk tijden."

Update: Het was al een tijdje bekend, maar de Raad van Bestuur van de Pro League begon woensdag de vergadering met de unanieme goedkeuring de deal met Eleven Sports. ‘De vergadering opende met de unanieme goedkeuring, door alle 24 clubs, van de nieuwe verdeelsleutel die de collectieve toewijzing van de mediarechten voor de periode 2020-2024 aan Eleven Sports definitief maakt’, klinkt het op de webstek van de Pro League.