Weinig begrip voor beslissing Mikel tijdens coronacrisis: 'Ben je gek fzo?'

Weinig begrip voor beslissing Mikel tijdens coronacrisis: 'Ben je gek fzo?'

19-03-2020 07:46

Eljero Elia begrijpt er niets van dat er in Turkije 'gewoon' doorgevoetbald wordt, terwijl vrijwel alle Europese voetbalcompetities stilliggen vanwege de uitbraak van het coronavirus. 

De 33-jarige Nederlander heeft een duidelijke mening over de huidige situatie in Turkije en steekt die niet onder stoelen of banken. "Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen", vertelt Elia in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal. Jij?"

Elia doet het met Basaksehir prima, zowel in de competitie als in Europa, maar de aanvaller kijkt verder dan dat. "Dat neemt niet iedereen je in dank af. John Obi Mikel van Trabzonspor zei dat hij liever niet had gespeeld afgelopen weekeinde. Maar op veel begrip kon hij niet rekenen. Hij is nu ook weg bij Trabzonspor. De mensen van zijn club zeiden: ben je gek of zo? We kunnen voor het eerst in jaren weer kampioen worden, niemand kan nu toch stoppen?"

Toekomst
Elia werd door de technische staf op de bank gezet, zonder enige uitleg. Dat steekt hem, maar aankomende zomer kan hij vertrekken. "In de zomer kan ik wel gaan en staan waar ik wil", vervolgt Elia. "En ik wil nog wel een paar jaar lekker voetballen. Ik ben fit. Nederland? Dat zou kunnen, maar hoeft niet per se. Afgelopen zomer was Feyenoord heel duidelijk: er was van hun kant geen enkele interesse, zei die technisch directeur (Sjaak Troost, red.) toen op de televisie. Echt jammer, want ik houd van die club."