SPORT: Chelsea zet hoog in en heeft Coutinho op het oog als Ziyech-concurrent

SPORT: Chelsea zet hoog in en heeft Coutinho op het oog als Ziyech-concurrent

18-03-2020 23:45

Philippe Coutinho zou na ruim twee jaar zomaar eens terug kunnen keren naar de Premier League, suggereert het Spaanse medium Diario SPORT. Chelsea zou de Braziliaanse recordaankoop van de Blaugranas in het vizier hebben.

Coutinho kwam in de winterstop van het seizoen 2017/2018 voor liefst 145 miljoen euro over van Liverpool, maar heeft zijn stempel in Camp Nou nooit kunnen drukken. Dit seizoen komt hij op huurbasis uit voor Bayern München: Der Rekordmeister heeft een optie van koop ter waarde van 120 miljoen gelicht, maar gaat deze vermoedelijk niet lichten.

Chelsea zou het wél in Coutinho zien zitten. Volgens SPORT hebben The Blues al contact met FC Barcelona opgenomen en naar de voorwaarden voor een huurdeal in 2020/2021 hebben geïnformeerd. Het medium claimt bovendien dat er al contact is geweest tussen de technische beleidsbepalers van Chelsea en de omgeving van Coutinho.

Hakim Ziyech zal de ontwikkelingen rondom de 61-voudig Braziliaans international met argusogen volgen. De linkspoot zal Ajax per 1 juli verruilen voor Chelsea, maar krijgt er mogelijk een gerenommeerde concurrent bij op het middenveld.