'Premier League-clubs willen seizoen nu uitspelen: mogelijk in lege stadions'

'Premier League-clubs willen seizoen nu uitspelen: mogelijk in lege stadions'

18-03-2020 22:47
1

De beleidsbepalers in de Premier League gaan donderdag met elkaar in conclaaf over het vervolg van de competitie, meldt The Guardian. De Britse kwaliteitskrant sluit niet uit dat men besluit om wedstrijden zonder publiek op het hoogste Engelse niveau in te plannen.

Tijdens de vorige vergadering tussen de clubs werd het plan opgeworpen om het seizoen niet uit te spelen, zoals Karen Brady van West Ham United in haar column voor The Sun ook al opperde. Nu het EK verplaatst is, lijken de clubs echter vastbesloten om het seizoen alsnog af te maken, vóór de 'deadline' van 30 juni. Volgens The Guardian is het spelen van wedstrijden in lege stadions zelfs een serieuze optie voor de clubs.

Vooralsnog ligt het Engelse seizoen formeel stil tot 4 april: de Premier League-clubs zullen donderdag gaan overleggen over een haalbare datum om het seizoen te hervatten. De meeste clubs op het hoogste niveau moeten nog negen wedstrijden spelen: Sheffield United, Arsenal en League Cup-finalisten Manchester City en Aston Villa lopen nog één duel achter. Manchester City, Chelsea, Wolverhampton Wanderers en Manchester United zijn bovendien nog actief in Europa. De volledige selecties van Arsenal en Everton zitten overigens nog in quarantaine.