'We spraken altijd af dat we Messi om beurten een schop zouden geven'

'We spraken altijd af dat we Messi om beurten een schop zouden geven'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 22:25wo 18-03-2020 om 22:25

Felipe Melo is ervan overtuigd: Lionel Messi is met afstand de beste speler die hij ooit tegen is gekomen. De inmiddels 36-jarige middenvelder herinnert zich nog goed wat de tactiek was als hij met Brazilië tegen Argentinië speelde.

De bikkelharde controleur was in dat geval één van de spelers die Messi moest zien te neutraliseren. "We spraken dan altijd af dat we hem om beurten een schop zouden geven, dat we zouden rouleren. Zo niet, dan was het onmogelijk om hem te verdedigen", vertelt Melo aan het Argentijnse medium Clarín. "Het waren geen harde overtredingen, bedoeld om hem te blesseren. Het was eerder tactiek, om hem uit zijn concentratie te halen."

Over de voetballer Messi is Melo vol lof: de 22-voudig international van Brazilië noemt de vedette van het buurland een 'unieke' speler. "Als je hem vergelijkt met Cristiano Ronaldo, is hij veel completer. Ronaldo is in staat om vijf goals per wedstrijd te maken, maar Messi kan ook vijf goals per wedstrijd maken én zijn teamgenoten nog eens vijf keer laten scoren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws