Pro League bereikt akkoord met Antwerp: Het waren intense onderhandelingen

Pro League bereikt akkoord met Antwerp: "Het waren intense onderhandelingen"

18-03-2020 17:47
8

De Pro League heeft woensdag een akkoord gevonden met Antwerp over de toekenning van de mediarechten. Die worden dus voor de periode 2020-2025 exclusief toegekend aan Eleven Sports.

De Algemene vergadering van de Pro League van 12 februari kende de mediarechten toe aan Eleven Sports en sloot een akkoord over de verdeelsleutel. KAA Gent en Antwerp tekenden echter verzet aan, respectievelijk wegens de keuze voor de rechtenhouder en uit onvrede met de verdeelsleutel.

Op 17 februari werd al een akkoord bereikt met Gent-voorzitter Ivan De Witte, maar de onderhandelingen met Antwerp waren moeilijker. Uiteindelijk werd er toch een akkoord gevonden. Dat betekent geen wijziging in de definitie van de G5, maar het zet wel in op de sportieve prestaties van de ploegen. Clubs uit de K11 die Play- Off 1 bereiken, zullen daarvoor financieel beloond worden.

Pierre François, CEO van de Pro League, is uiteraard tevreden. "Het waren intense onderhandelingen, maar het Belgische profvoetbal komt hier als geheel sterker uit. Ik wil in het bijzonder de heren Vincent Mannaert en Luciano D'Onofrio bedanken met wie ik deze onderhandelingen heb gevoerd. Zonder hun constructieve houding was dit akkoord niet mogelijk geweest."