Breaking news

Marseille denkt aan wintertransfer van Maehle: "Maar Genk vraagt te veel"

Opvallend voorstel: 'Volgend seizoen met achttien ploegen in eerste klasse'

Opvallend voorstel: 'Volgend seizoen met achttien ploegen in eerste klasse'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 17:24wo 18-03-2020 om 17:24

Door de coronacrisis liggen alle nationale voetbalcompetities stil. Het EK werd verplaatst naar volgende zomer zodat alle landen hun wedstrijden kunnen afwerken. Dat moet volgens de UEFA gebeuren voor 30 juni, maar wat als dat niet lukt? Volgens Sporza werkt de Pro League aan een opvallend scenario.

Het zou weleens kunnen dat het seizoen 2020-2021 begint met achttien ploegen in de Jupiler Pro League. Beerschot en OH Leuven moeten immers nog de terugmatch van de promotiefinale afwerken, maar als er voor eind juni niet gevoetbald kan worden, dan stijgen beide ploegen naar eerste klasse.

Bovendien zou er dan ook geen daler zijn in eerste klasse, goed nieuws dus voor Waasland-Beveren of KV Oostende. Dit scenario heeft natuurlijk ook gevolgen voor 1B, waar volgend seizoen sowieso acht ploegen moeten aantreden. Er zouden dus twee of drie ploegen stijgen uit de amateurklasse. Dat is natuurlijk afhankelijk van de situatie bij Sporting Lokeren, dat mogelijk het faillissement aanvraagt.

Mogelijk geen Play-Offs
Dit scenario zal natuurlijk ook volgend seizoen gevolgen hebben. Als er voor eind juni niet gevoetbald kan worden, dan zal het nieuwe seizoen hoogstwaarschijnlijk later beginnen. Men zou dan overschakelen naar een reguliere competitie van 34 speeldagen zonder Play-Offs.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws