Denemarken heeft zelfde probleem als België en moet nieuwe coach zoeken

Denemarken heeft zelfde probleem als België en moet nieuwe coach zoeken

18-03-2020 16:56 Laatste update: 17:00

Åge Hareide zal zijn contract als bondscoach van Denemarken niet verlengen. Normaal gezien zou hij stoppen na het EK 2020, maar dat toernooi werd met een jaar uitgesteld. De 66-jarige coach heeft echter geen zin in een extra jaar, meldt de Deense voetbalbond.

Hareide staat al sinds eind 2015 aan het roer van de Deense nationale ploeg. Onder zijn bewind plaatste Denemarken zich voor het WK 2018 in Rusland, waar Kroatië te sterk was in de achtste finales. Ze plaatsten zich ook voor het EK van volgend jaar, waar ze de Rode Duivels tegenkomen in de groepsfase.

Onder Hareide zetten de Denen een straffe reeks neer van 34 wedstrijden zonder verlies. Alleen Spanje en Brazilië deden ooit beter met 35 wedstrijden, maar nu is er een einde gekomen aan de samenwerking. 

België in hetzelfde schuitje
Ook het contract van Roberto Martinez loopt af volgende zomer. België zit dus in hetzelfde schuitje als Denemarken. Volgens Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), moeten de supporters niet wanhopen. 

De Spanjaard zal naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij de Rode Duivels verlengen en volgende zomer aan het roer staan tijdens het EK 2021.