Mikel reageert op bizarre breuk in Turkije: 'Moeten onze families beschermen'

Mikel reageert op bizarre breuk in Turkije: 'Moeten onze families beschermen'

18-03-2020 16:38
1

John Obi Mikel heeft woensdag voor het eerst gereageerd op zijn bizarre breuk met Trabzonspor. Deze week werd het contract van de Nigeriaanse middenvelder verscheurd, omdat hij vanwege het coronavirus weigerde te spelen in de topper tegen Istanbul Basaksehir.

Mikel liet voorafgaand aan de wedstrijd zijn ongenoegen blijken over het feit dat de Turkse competitie 'gewoon' doorgaat, terwijl de hele wereld tot stilstand is gekomen door het coronavirus. Zijn protest kreeg bijval van onder meer Galatasaray-ster Radamel Falcao en voormalig ploeggenoot Didier Drogba, maar deze week kwam er een einde aan zijn verblijf bij Trabzonspor.

'Ik wil iedereen binnen en buiten de club bedanken voor hun steun en hetgeen we tot nu toe bereikt hebben dit seizoen. Ik wens de club veel succes met het binnenhalen van het kampioenschap', verklaart hij 'the day after'. 'Dit was één van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten nemen, maar in de huidige situatie moeten we voor onze families zorgen. We moeten tijd met ze doorbrengen en ze beschermen.'

Mikel was dit seizoen een vaste waarde op het middenveld van Trabzonspor, dat aan kop gaat in de Süper Lig en voor het eerst sinds 1984 kampioen kan worden. De topper tegen Istanbul Basaksehir, dat na 26 speelronden evenveel punten heeft, eindigde in 1-1.