Tielemans geeft youngsters advies: Te veel in de spotlights kan alles verpesten

Tielemans geeft youngsters advies: "Te veel in de spotlights kan alles verpesten"

18-03-2020 15:29
3

Youri Tielemans ontpopte zich dit seizoen tot één van de leiders van Leicester City, dat het opvallend goed doet in de Premier League. Mensen zouden haast vergeten dat onze landgenoot nog steeds maar 22 jaar oud is. Toch is het alweer zes jaar geleden dat hij debuteerde bij RSC Anderlecht. Dat herinnert Tielemans zich nog als de dag van gisteren.

"Alles is zo snel gegaan …", moet ook Tielemans zelf even slikken in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Wat me destijds geholpen heeft, is dat ik heel de voorbereiding meemaakte met de ploeg. Ik had goed gespeeld, ik zat boordevol vertrouwen en die eerste wedstrijd sloot daar uiteindelijk goed bij aan. Ik was dan wel amper zestien jaar, het leek me normaal dat ik daar stond. Ik was daar op mijn plaats. Dat maakte ook dat ik heel snel aangepast geraakte."

Tielemans heeft altijd de indruk gegeven zijn keuzes goed te overwegen. "Ik heb het geluk gehad dat ik heel goed beschermd werd door mijn entourage, door mijn ouders", beaamt hij zelf. "Ze hebben dat goed gedaan, daar valt niks op aan te merken. Want te veel in de spotlights staan, kan alles bederven. Dat is voor niemand goed. Al wat ik wilde, was voetbal spelen. Ik werkte mijn wedstrijden af en ik hoorde niet wie er wat over mij vertelde."

Uiteindelijk zou Tielemans vier volledige seizoenen afwerken in dienst van Anderlecht. Daarin toonde hij zich één van de meest veelbelovende jonge voetballers in Europa, waardoor medio 2017 een miljoenentransfer naar AS Monaco volgde. In het Prinsdom wist Tielemans echter niet te aarden. Na anderhalf jaar Leicester is de Rode Duivel nu gelukkig weer helemaal opengebloeid.