Wilmots is behoedzaam: Alles wat we over Eden zeggen, is pure speculatie

Wilmots is behoedzaam: "Alles wat we over Eden zeggen, is pure speculatie"

18-03-2020 14:55
2

De Rode Duivels zullen het EK niet in 2020, maar in 2021 betwisten. Sommige waarnemers vinden dat niet nadelig voor onze nationale ploeg, aangezien bijvoorbeeld Eden Hazard een twijfelgeval zou zijn deze zomer. Marc Wilmots hoedt zich toch voor al te veel optimisme.

"Alles wat we over Eden zeggen, is pure speculatie", claimt de oud-bondscoach bij Sportwereld. "Ook volgend jaar kunnen er nog spelers uitvallen. We dachten met een topfitte groep naar het EK 2016 te gaan, maar toen vielen er plots acht verdedigers uit, bij wijze van spreken", verwijst Wilmots naar het toernooi in Frankrijk.

Wilmots houdt wel van enige zin van overdrijving, maar in aanloop naar dat EK vielen met Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts wel twee vaste waarden af. Vooral de afwezigheid van Kompany werd danig gevoeld, als boegbeeld van de Duivels. Bij de pijnlijke eliminatie door Wales stond de verdediging ook op lemen benen.

Nog een bijkomstige vraag nu het EK uitgesteld is: wat met Roberto Martinez? De Spanjaard loopt deze zomer uit zijn contract. "Of hij al dan niet verlengt, daar spreek ik me niet over uit. Daar moeten oud-bondscoaches over zwijgen", houdt Wilmots zich op de oppervlakte over dat thema.