Vanhaezebrouck over verdere verloop Jupiler Pro League: “Dat zou ideaal zijn”

Vanhaezebrouck over verdere verloop Jupiler Pro League: “Dat zou ideaal zijn”

18-03-2020 12:28
7

Hoe gaat de Jupiler Pro League nu verder na de coronacrisis. Hein Vanhaezebrouck laat tegenover Het Nieuwsblad zijn licht schijnen over de situatie.

“Mijns inziens zijn er maar twee opties. Ofwel beëindig je de Jupiler Pro League nu, ofwel probeer je die dertigste speeldag en die promotie- en bekerfinale nog in te halen en communiceer je daarvoor zo snel mogelijk een realistische datum - ergens in juli. Dat laatste zou uiteraard het ideale zijn.”

Clubs zullen zich benadeeld voelen. “Want als je de competitie per direct beëindigt, zijn er altijd clubs die zich benadeeld gaan voelen. Als je het hele seizoen annuleert en vanaf augustus herspeelt, dan is dat een slechte zaak voor OHL of Beerschot, want zij kunnen niet meer promoveren.”

“Behoud je de eindstand van na 29 speeldagen, dan voelt Waasland-Beveren zich de dupe, ook al weet iedereen dat de kans heel klein was dat het tegen Gent zou winnen.Wat de Europese tickets betreft, denk ik wel dat - in deze crisistijden - iedereen zich erbij zou neerleggen om die volgens het huidige klassement te verdelen.”

Blauw-Zwart is volgens de voormalige coach kampioen. “En Club Brugge is natuurlijk kampioen, daar bestond sowieso al weinig twijfel over”, gaat Vanhaezebrouck verder; “Uiteraard zou het in juli kort dag zijn om het nieuwe seizoen te starten, maar dat was vorig jaar ook al zo, met die late beslissing in de zaak Propere Handen.”

“KV Mechelen heeft zich toen toch prima voorbereid op beide scenario's - 1A of 1B. Waasland-Beveren zou nu dan weer voor die uitdaging staan. Ik hoop in elk geval één ding: dat het algemeen belang primeert en niet het eigenbelang. Zoals met die burgemeesters van Leuven en Beveren, die op vraag van 'hun' clubs de wedstrijd lieten uitstellen.”