Tielemans kaatst kritiek bij Rode Duivels terug: “Dat stoort me”

Tielemans kaatst kritiek bij Rode Duivels terug: “Dat stoort me”

18-03-2020 11:47 Laatste update: 11:50
6

Youri Tielemans wordt vaak de chouchou van bondscoach Roberto Martinez genoemd. Tegenover Sport/Voetbalmagazine kaatst hij de kritiek bij de Rode Duivels terug.

Het stoort Tielemans zeker. “Ja, want ik vind niet dat ik iemands chouchou ben. Anders zou dat inhouden dat ik mijn plaats niet verdiend heb. Dat stoort me. Maar goed, ik heb geleerd om te relativeren, om de mensen te laten praten en met de voeten te antwoorden. En dat heb ik volgens mij goed gedaan.”

“Zoals dat bij anderen ook het geval is, kun je bij de nationale ploeg weer wat ademhalen wanneer het in je club niet zo goed loopt. Het feit dat je in een positieve omgeving bent, in een rustige groep met een winnaarscultuur, helpt je om je hoofd, je geest en je lichaam weer vrij te maken”, aldus Tielemans.

Tielemans werd boven Nainggolan verkozen, een keuze dat veel in de media kwam. "Ik denk niet dat het tussen mij en Radja ging. Dat heeft er niks mee te maken. En ik denk ook niet dat je een verband kunt leggen tussen de niet-selectie van Nainggolan en mijn komst bij de groep. We zijn samen geselecteerd geweest, afzonderlijk ook. Hij eens en dan weer ik. Ik en dan weer hij. Zo gaat dat nu eenmaal."