'Pro League buigt zich over competitie, nog drie scenario's liggen op tafel'

'Pro League buigt zich over competitie, nog drie scenario's liggen op tafel'

18-03-2020 06:55
17

Woensdag vergadert de Pro League over het verdere verloop van de Belgische competitie. Wordt enkel de slotspeeldag afgewerkt? Vinden de Play-Offs alsnog plaats, zij het onder een ‘verkorte’ vorm? Dat vraagstuk moeten de clubleiders oplossen.

"Het uitstel van het EK was waar we op wachtten en waar we op hoopten", zegt Pro League-voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. "Dit geeft ons de kans om een haalbaar, duidelijk en realistisch plan uit te werken voor de eerstvolgende periode. We zijn al begonnen met het uitstippelen van verschillende scenario's, die we woensdag zullen voorleggen aan de raad van bestuur. Ik denk wel dat we dan tot een beslissing zullen komen."

"We zijn momenteel aan het rekenen en aan het simuleren wat die verschillende scenario's betekenen", gaat Croonen verder. "Maar laat dit duidelijk zijn: er zijn geen duizend verschillende scenario's. We gaan ze wel allemaal vanuit alle mogelijke perspectieven bekijken. Het belangrijkste blijft voor ons dat we ons schikken naar wat goed is voor de volksgezondheid.”

Vooral de Play-Offs blijven een heikel punt. "In tweede instantie is het een prioriteit om de 30ste speeldag van de reguliere competitie, de bekerfinale én de finale van 1B af te werken, zodat alles wat dat betreft al duidelijk wordt. Als het dan nog zou kunnen, zouden we ook de resterende sportieve vragen willen invullen."