Cadena SER: Ook Champions League-finale uitgesteld, nieuwe datum bekend

Cadena SER: Ook Champions League-finale uitgesteld, nieuwe datum bekend

17-03-2020 14:20 Laatste update: 14:31

De UEFA heeft besloten om de Champions League-finale van dit jaar uit te stellen, zo meldt France Football. Na het nieuws dat het Europees Kampioenschap van aankomende zomer verplaatst wordt naar 2021, is dit de volgende ingrijpende maatregel van de UEFA. 

France Football meldt dat door het uitstellen van het EK extra ruimte is gemaakt om de Champions League en Europa League af te kunnen maken. Het is nog niet duidelijk of de UEFA het format van beide competities aan moet passen om alle wedstrijden tijdig af te kunnen ronden.

Verschillende Spaanse media melden al dat de finale gespeeld gaat worden op 27 juni. Onder meer Marca en Cadena SER melden dat de speelstad van de finale wel gewoon Istanbul blijft. Drie dagen daarvoor wordt de Europa League-finale afgewerkt. Volgens de Spaanse media hoopt de UEFA halverwege april verder te kunnen met de Europese competities.

Dit is vooralsnog alleen een eerste opzet, het is nog afwachten hoe de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan zijn. Het is belangrijk dat de finales nog in juni gespeeld worden, aangezien op 30 juni de contracten van meerdere spelers aflopen. Daardoor zouden ze mogelijk niet meer beschikbaar zijn voor hun team.