Charleroi heeft nog veel werk: Moeten voorbeeld van KRC Genk volgen

Charleroi heeft nog veel werk: "Moeten voorbeeld van KRC Genk volgen"

17-03-2020 11:30
5

Sporting Charleroi is dit seizoen ongetwijfeld dé revelatie in de Jupiler Pro League. De troepen van Karim Belhocine staan voorlopig derde in de stand. Dante Brogno, met 389 wedstrijden nog altijd recordhouder bij Charleroi, is bijzonder opgetogen.

"KRC Genk moet het voorbeeld zijn om te volgen, met zijn mijnverleden en Italiaanse voetbalgemeenschap", aldus Brogno bij Sport/Voetbalmagazine. "Sportief loopt alles op wieltjes: Charleroi ambeteert de Belgische topclubs weer, maar de club moet absoluut zijn aantrekkingskracht verhogen."

Brogno vindt dat zijn ex-club te weinig volk trekt. "Het kan toch niet zijn dat er maar 12.000 tot 14.000 personen naar Mambourg komen tegen Club Brugge of Anderlecht? Een modern en multifunctioneel stadion van 20.000 plaatsen, in Marchienne of elders, leidt onvermijdelijk tot een nieuwe dynamiek."

Charleroi beschikt momenteel over een bijzonder sterke kern. "In tegenstelling tot andere jaren moeten er nu tijdens de mercato geen sterkhouders meer worden verkocht, wat duidt op stabiliteit. Dat geeft vertrouwen. Net zoals vroeger Pär Zetterberg in Charleroi zijn loopbaan nieuw leven inblies, gebeurt nu hetzelfde met Ryota Morioka. Hij was afgeschreven bij Anderlecht. Dorian Dessoleil, die ik ken sinds zijn tiende, en Maxime Busi krijgen ook de kans om door te groeien."