Kat Kerkhofs komt met emotionele boodschap voor Belgen: Alsjeblieft

Kat Kerkhofs komt met emotionele boodschap voor Belgen: "Alsjeblieft"

16-03-2020 21:15

Het coronavirus raast door de wereld en heeft grote gevolgen voor heel wat mensen. Vooral voor Italië, waar Dries Mertens en Kat Kerkhofs momenteel wonen. In een videoboodschap wil Kerkhofs ons waarschuwen voor de gevaren van het virus.

"Ik zou dit normaal niet doen, maar ik heb het gevoel dat de situatie niet ernstig genoeg genomen wordt in België", vertelt ze op Instagram. "Geloof me, ik was de eerste om sceptisch te zijn over het coronavirus en ik zei ook dat het een gewoon griepje was tot een week geleden. Maar helaas heeft Italië mij geleerd dat dat niet zo is", aldus Kerkhofs.

"Ziekenhuizen zijn hier overvol. Vaak zijn het risicogroepen, maar er zijn ook kerngezonde jonge mensen die heel ziek worden. Er wordt soms hulp geweigerd omdat er niet genoeg hulpverlening is", geeft ze aan. Toch wil Kerkhofs niet enkel negatief zijn. Afsluiten doet ze met een positieve boodschap.

"Het goede nieuws is dat de Italianen hun plicht doen. Ze blijven binnen en dat is heel mooi om te zien. Dat is volgens mij de enige oplossing. We moeten allemaal afstand houden van elkaar en binnen blijven zodat dit virus kan stoppen. Alsjeblieft, blijf in uw kot", besluit Kerkhofs.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zie met eigen ogen de ernst van de situatie in Italië en wou dit graag even delen... Alsjeblieft, blijf in uw kot. #iostoacasa

A post shared by Kat Kerkhofs (@katkerkhofs) on