Onderzoek wijst uit: Liverpool meest waardevolle team, Mbappé is de duurste speler

Onderzoek wijst uit: Liverpool meest waardevolle team, Mbappé is de duurste speler

16-03-2020 19:35
2

Liverpool beschikt over de meest waardevolle selectie in de vijf grootste Europese competities. Althans, dat concludeert het CIES Football Observatory, een researchbureau.

Het bureau heeft onderzoek gedaan naar teamwaarden binnen de vijf grootste Europese competities. Waarden worden bepaald aan de hand van verschillende elementen, zoals economische waarde van de club, prestaties en leeftijd. Door de verschillende waarden te combineren kwam het CIES tot de conclusie dat Liverpool met een waarde van 1,4 miljard euro het meest waardevolle team is binnen Europa, zij worden op de voet gevolgd door Manchester City.

Engeland weet de top tien te domineren. Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur vergezellen de top twee op een vijfde, zesde en negende plek. FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus vullen de overige top tien plekken op die volgorde in. Overigens werd er in het onderzoek vanzelfsprekend ook gekeken naar individuele spelerswaarden. Het bureau kwam daarbij tot de conclusie dat Kylian Mbappé, met een duizelingwekkend bedrag van 251 miljoen euro, de meest waardevolle speler op aarde is. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertegenwoordigen een waarde tussen de 90 en 120 miljoen euro.