Groeneveld (ex-Club Brugge): 'Dat klote-corona schopt alles in de war'

Groeneveld (ex-Club Brugge): 'Dat klote-corona schopt alles in de war'

16-03-2020 17:55
2

Arnaut Danjuma Groeneveld is na lang blessureleed eindelijk weer wedstrijdfit en hij kijkt vast vooruit in de toekomst naar zijn Oranje-kansen. De Bournemouth-aanvaller hoopt dat het EK verplaatst wordt naar volgende zomer.

In gesprek met VTBL geeft de voormalige speler van Club Brugge toe dat hij enorm baalt van de timing van de corona-pandemie, aangezien hij op het punt stond om na lange tijd weer te kunnen voetballen. "Ik ben precies nu weer wedstrijdfit. Ik zou vanavond tegen Crystal Palace mijn rentree kunnen maken, maar dat klote-corona schopt alles in de war. Het is balen, maar als ik mijn oude niveau weer haal, zal ik ook weer bij het Nederlands elftal horen. Daar ben ik van overtuigd", zegt hij zelfverzekerd.

Er gaan geruchten over verplaatsingen van het EK en volgens Groeneveld is er maar één logische oplossing. "Als je het mij vraagt, speel ik het EK liever volgend jaar zomer, dan komende winter. Omdat spelers in dat laatste geval bijna geen vrij hebben gehad. Komende zomer moet er waarschijnlijk worden doorgespeeld, om de competities in te halen. Een eventueel EK in de winter erachteraan zal de spelers te veel belasten." 

De aanvaller kijkt stiekem tóch vast met een schuin oog richting het eindtoernooi, waar hij graag bij wil zijn. "Wat we met dit Oranje zouden kunnen presteren op het EK? Ik sluit me aan bij de woorden van Frenkie de Jong: Nederland hoort bij de kanshebbers op de titel. Met dat vertrouwen moet je naar een toernooi afreizen, vind ik. Je moet meedoen, omdat je eerste wilt worden. Met deze spelersgroep behoort dat tot de mogelijkheden. Zeker als straks Memphis Depay en Donyell Malen helemaal topfit zijn", besluit hij.