Het beste jongerenelftal van de Jupiler Pro League: Wat een voorhoede!

Het beste jongerenelftal van de Jupiler Pro League: Wat een voorhoede!

16-03-2020 14:10 Laatste update: 18:10
9

Het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League zit er zo goed als op, en ook dit seizoen braken er traditiegetrouw enkele beloftevolle jongeren door. VoetbalPrimeur.be zet ze even op een rijtje in het beste jongeren elftal van dit seizoen. Opgelet: om in aanmerking te komen moest de speler meer dan vijftien wedstrijden hebben gespeeld én niet eerder dan in 1999 geboren zijn.

Aanval

Beginnen doen we in de voorhoede, op de linkerflank vinden we Krépin Diatta terug. De Senegalees van Club Brugge imponeerde de voorbije maanden op de Belgische voetbalvelden en mag zo goed als altijd rekenen op een basisplaats in het kwaliteitsvolle elftal van Philippe Clement.

Aan de overkant krijgt Diatta het gezelschap van Jeremy Doku. De 17-jarige (!) pijlsnelle aanvaller liet vooral in de tweede seizoenshelft zien dat hij misschien wel hét grootste talent op de Belgische velden is. Als de statistieken ook nog de hoogte in gaan, wordt hij onhoudbaar voor Anderlecht.

Op de spitspositie vinden we dan weer iemand terug die geen last heeft om zijn statistieken de hoogte in te jagen. Jonathan David was dit seizoen bij 26 doelpunten betrokken in de Jupiler Pro League en voert op 20-jarige leeftijd de topschutterstand aan. Met Diatta, Doku en David bezit dit elftal over een voorhoede dat over enkele jaren menig Europese topclub weleens jaloers zou kunnen maken.

Middenveld

Op het middenveld vinden we niet Yari Verschaeren terug. De creatieve middenvelder mag dan wel één van de meest talentrijke spelers van de competitie zijn, dit seizoen was zijn impact – mede door blessures – te beperkt. Zijn ploegmaat bij Anderlecht, Sambi Lokonga, krijgt wel een stek op het middenveld in dit elftal.  Lokonga was vaak één van de weinige lichtpuntjes in een zwalpend Anderlecht-middenveld.

Naast Lokonga krijgt ook Charles De Ketelaere een basisplaats. Het Brugse talent brak de afgelopen maanden volledig door en deed ook al in de Champions League ervaring op. Club Brugge lijkt niet het eindstation voor De Ketelaere te worden. Het laatste plekje op het middenveld gaat naar Ante Palaversa. De 19-jarige Kroaat wordt door Manchester City uitgeleend aan KVO, dat hij daar volgend jaar ook nog speelt lijkt twijfelachtig. Ongetwijfeld stalt City zijn talentvolle middenvelder volgend seizoen al in een hoger aangeschreven competitie. 

Verdediging

De verdedigende flanken worden vertegenwoordig door Killian Sardella en Maxime Busi. De 17-jarige Sardella kende een sterk begin, kende dan een terugval, maar staat er inmiddels weer. Zal volgend seizoen wel met extra concurrentie moeten afrekenen. Busi lijkt dan weer niet meer weg te denken uit het elftal van Charleroi. Mede onder zijn impuls staat Charleroi op een heel knappe derde plek in het klassement.

Centraal in de verdediging vinden we Zinho Vanheusden terug. De centrale verdediger is op 20-jarige leeftijd al één van de leiders in de Standard-verdediging en lijkt op termijn een vaste waarde bij de Rode Duivels te gaan worden. Vanheusden krijgt het gezelschap van Marco Kana centraal achterin. Slechts 17-jaar oud, maar nu al menig analist overtuigd over zijn potentieel. Heeft wel niet altijd een basisplaats, maar dat is dan vooral omdat ene Vincent Kompany op zijn positie speelt.

Doelman

Geen enkele jonge doelman in de Jupiler Pro League die aan de minimale vereiste van 15 wedstrijden voldoet. In doel verdient dan toch Lennart Moser de nominatie, de 20-jarige Duitser zorgde er mee voor dat Cercle zich kon handhaven in eerste klasse en lijkt een certitude voor volgend seizoen.  In zijn zeven wedstrijden kon hij dan ook drie keer de nul houden, sterk werk in een ploeg die op de rand van degradatie stond.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een seizoen met heel wat jonkies die konden overtuigen. Dit is het VP jongerenelftal van het jaar! #CercleBrugge #Charleroi #Standard #RSCA #RSCAnderlecht #Adnerlecht #ClubBrugge #KAAGent #JPL

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie