Na Genk volgt ook Charleroi met aangepast trainingsprogramma

Na Genk volgt ook Charleroi met aangepast trainingsprogramma

16-03-2020 11:15 Laatste update: 13:30

Door de coronacrisis besluiten heel wat clubs om hun trainingen te schrappen. Ook KRC Genk neemt die stap, maar geeft de spelers geen vrijaf.

De groepstrainingen gaan deze week zeker niet meer door, maar de spelers moeten wel nog even langskomen. 'Elke speler komt vandaag nog op het vooropgestelde tijdstip naar de club, maar dan enkel om trainingskledij op te pikken, en eventueel bestelde maaltijden, om dan onmiddellijk naar huis terug te keren', staat te lezen in een persbericht.

KRC Genk hoopt wel dat alle spelers in vorm blijven. 'De spelers krijgen een trainingsprogramma voor thuis. Ze mogen ook individueel buiten gaan lopen. Maar er is hen ten zeerste afgeraden om kleine bijeenkomsten buiten de club te organiseren. Contact onderling en met andere mensen is te mijden. Zo veel mogelijk thuis blijven is de boodschap.'

Update: Ook bij Charleroi is men gestopt met groepstrainingen. De club organiseerde maandag nog een laatste groepstraining, vanaf dinsdag volgen ze een individueel programma. Dat kondigde de club zelf aan.