Wordt Jupiler Pro League nog gespeeld? Woensdag komt er duidelijkheid

Wordt Jupiler Pro League nog gespeeld? "Woensdag komt er duidelijkheid"

15-03-2020 18:15 Laatste update: 18:32
27

Wordt het huidige seizoen van de Jupiler Pro League nog afgewerkt? Michel Louwagie krijgt die vraag van SporzaWaarschijnlijk zal er woensdag een beslissing vallen.

Bij KAA Gent wordt er voorlopig even niet getraind. "In de vergaderingen hebben we beslist dat de trainingen van maandag en dinsdag worden geschrapt. Woensdag komen de spelers weer samen. Ook al omdat er dinsdag een overleg is met de UEFA. Die gaat met alle landen bekijken hoe ze de problematiek zullen aanpakken, vooral in het kader van het EK 2020. Dat EK legt een belangrijke druk op alle voetbalcompetities."

De competities afwerken én het EK spelen wordt vrijwel onmogelijk. "De beide zullen moeilijk te combineren zijn. Alles is nu al geannuleerd tot 3 april. Misschien wordt die periode verlengd. Dat zullen we dan wel zien. Er zijn stemmen die opgaan om het EK in de winter te organiseren, al kan ook 2021 een mogelijkheid worden. Ik baseer me vooral op het feit dat de grote competities - Premier League, Bundesliga, Primera Division, Serie A en Ligue 1 - allemaal nog tussen de negen en de elf wedstrijden moeten spelen om het kampioenschap te beëindigen."

Waarschijnlijk wordt er komende week al beslist. "Wij hebben met de Pro League voor woensdagmorgen een conference call gepland. Ik denk dat er dan misschien stilaan duidelijkheid zal komen over kalenders. Tot dan kun je er eigenlijk geen zinnig woord over zeggen. Ik wil echt niet voor mijn beurt spreken. Ik heb al heel wat voorstellen gelezen. Ik denk dat dat weinig zinvol is. Het is wachten op richtlijnen. De volksgezondheid gaat voor alles."