'Juventus wil Ronaldo verleiden met nieuwe megadeal én belofte'

'Juventus wil Ronaldo verleiden met nieuwe megadeal én belofte'

15-03-2020 17:09
2

Het contract van Cristiano Ronaldo loopt in 2022 af, maar Juventus is al bezig met de toekomst. De club hoopt de verbintenis van de 35-jarige Portugees met twee seizoenen te verlengen.

Dat meldt Tuttosport, een krant uit Turijn. Ronaldo kwam in de zomer van 2018 voor honderd miljoen euro over van Real Madrid. Ook in Italië is hij van onschatbare waarde, want hij maakt het ene na het andere doelpunt. De komst van Ronaldo was voor Juventus niet in alleen in sportief opzicht interessant, maar ook commercieel profiteert de club.

Reden genoeg om met Ronaldo het gesprek aan te gaan over een nieuw contract. Juventus hoopt de vleugelaanvaller tot 2024 aan de club te binden. Volgens Tuttosport verdient Ronaldo nu 31 miljoen euro per jaar. Het is aannemelijk dat daar een flink bedrag bovenop komt. Daarnaast krijgt Ronaldo de toezegging dat er geïnvesteerd gaat worden in topaankopen, zodat Juventus mee kan blijven doen om de prijzen. 

Ronaldo maakte dit seizoen 21 competitiedoelpunten in 22 wedstrijden. In de Champions League scoorde hij tot nu toe 'slechts' twee keer. Vorig seizoen strandde de Oude Dame in de kwartfinales van het miljardenbal, waarin Ajax te sterk was.